top of page
DSC02666.JPG

THEMA'S

Tuin Viegenpark

In het Viegenpark ligt een prachtige bloementuin, maar die is sterk verwaarloosd. SamenGroener is in overleg met de gemeente over groot onderhoud en wil het onderhoud daarna stap voor stap overnemen.  We willen meer schaduw creëren en meer bankjes zodat het aantrekkelijk wordt voor mensen om naar de tuin te gaan. Ook willen we organiseren dat bewoners stukjes grond kunnen adopteren om er iets in te planten. We hopen dat dit in 2022 kan gaan gebeuren.

> Wie mee wil helpen in de tuin of mee wil denken, kan contact opnemen met: samengroenermtrnw@gmail.com

 

Natuurelementen

Met de lente en zomer activiteiten in 2019 en 2020 hebben we gemerkt dat kinderen, ouders en ouderen graag naar het park komen als er iets te doen is. Vandaar dat SamenGroener een plan heeft gemaakt voor natuurelementen in het park. Bijvoorbeeld boomstammen, zand, palen, water. Dat maakt het park minder saai en trekt mensen. Met behulp van subsidie van de Elisabeth Strouven Stichting en van het Leefbaarheidsfonds zal dit in 2022 gerealiseerd worden. SamenGroener wil samen met andere bewoners zorgen voor het onderhoud. 

> Wie mee wil helpen aan onderhoud van de natuurelementen of mee wil denken, kan contact opnemen met: samengroenermtrnw@gmail.com

 

Buurtcamping Viegenpark

In 2020 werd in het Viegenpark de eerste driedaagse Buurtcamping van Maastricht georganiseerd. Met een grote groep vrijwilligers en hulp van de opbouwwerkers van Traject werd een heuse camping opgebouwd. Buurtbewoners konden hier voor weinig geld voor twee nachten de tent opzetten. Samen werd er gekookt en werd gezorgd voor creatieve en sportieve activiteiten: waarzeggen, huwelijk voor een dag, circusacts, muziek maken, reuzenbellen blazen etcetera. Maar men kon ook lekker in een hoekje zitten lezen. Op de buurtcamping leerden buurtbewoners andere buurtbewoners op een nieuwe manier kennen.  In 2021 kon de buurtcamping vanwege corona niet door gaan. In 2022 hopen we de tweede editie te organiseren.

> Wie mee wil helpen met de Buurtcamping Viegenpark, kan contact opnemen met: samengroenermtrnw@gmail.com

elementen_edited.png
bottom of page